Negrul – culoarea inteligentei

Pentru multi dintre noi, negru este o non-culoare, iar de cele mai multe ori acestia asociem negrul cu tristetea, doliul, partea intunecata a lumii, a depresiei si a intunericului. Insa, oamenii de stiinta britanici afirma, cu ajutorul unui sondaj, ca negrul reprezinta culoarea sex-appealului dar si a inteligentei. Este o culoare sobra, clasica, care nu da gres niciodata. Daca esti o persoana care petrece foarte mult timp dimineata in alegerea hainelor pe care sa le imbrace la munca, ar trebui sa alegi in functie de culoare – sau non-culoare in acest caz: negru. Daca stam bine si ne gandim, negrul este folosit de cei care lucreaza in domeniul afacerilor, deoarece ofera o imagine mai buna a propriei persoane si, in acelasi timp, ofera si un aer de inteligenta si de sex-appeal.

Mark Twain spunea odata ca ”Oamenii goi nu au nicio influenta – sau foarte putina, asupra societatii.” Astfel, in urma unui studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca peste 56% dintr-un total de 1000 de participanti au raspuns ca negrul reprezinta o culoare pe care o asociaza, cel mai bine, cu increderea de sine. De asemenea, tot acesti participanti au raspuns ca negrul este o culoare sexy, potrivita atat pentru barbati cat si pentru femei, fiind si culoarea pe care cei mai multi o asociaza cu inteligenta.

Studiul afirma ca ”Negrul s-a clasat pe parcursul intregului nostru sondaj pe prima sau a doua pozitie pentru aspectele pozitive si nu a aparut niciodata in topul aspectelor negative.”

Rosul – lipsa de inteligenta

Un alt studiu, realizat cu cinci ani in urma – in 2010, a rugat participantii la studiu sa evalueze un numar de persoane in functie de vestimentatie si de culoarea hainelor lor. Asadar, acestia au ajuns la concluzia ca negrul si rosul reprezinta culorile cele mai bine notate. Cu toate acestea, in studiul realizat recent, oamenii de stiinta au descoperit ca rosul este o culoare care se asociaza arogantei si a lipsei de inteligenta.

1 thought on “Negrul – culoarea inteligentei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *