O lectie de educatie civica in parc

Daca nu demult un oras din Romania a decis ca mancatul semintelor in spatii publice sa se interzica Giurgiul a devenit un exemplu bun de dat. Cum insa putini sunt cei care cred in asta, putini sunt cei care au bun simt in a nu face mizerie chiar daca mancatul semintelor in aer liber este o placere intervine practicul in pedepsirea celor care au nevoie de motivatie puternica.

Cele mai frecvente cazuri ale celor care fac mizeria semintelor in spatii publice sunt daca nu seara in weekend-uri. Iar politia a inteles asta, gasind momentul perfect pentru a da o lectie tuturor. Daca tinerii nu au inteles pana acum ca a strange mizeria dupa tine cand mananci seminte si nu numai este o necesitate pentru intreaga comunitate si o dovada a respectului politia a explicat mult mai clar asta. In mod concret, cei care au fost surprinsi de prezenta organelor de politie mancand seminte in parcuri au fost somati sa stranga sau sa plateasca amenda. Cum nu este una de neglijat, de la 50 la 500 de lei tinerii care au facut obiectul intamplarii au ales sa curete ceea ce lasasera in urma.

Un moment poate si hilar gandindu-ne ca acei tineri nu au educatia necesara in a se comporta civilizat fara sa fie fortati de imprejurari. Este la fel de trist daca ne gandim ca fiecare actiune de acest gen da gres si daca in concret s-a intamplat ca politia sa isi faca meseria nu de fiecare data se va putea face asta. Pedeapsa a fost una inedita ce-i drept, un exemplu care a scos la lumina ca lipseste ceva din baza educatiei tinerilor.

Poate ca urmatoarea data cand a manca seminte va fi acea placere a tinerilor cu astfel de exemplu se vor gandi cel putin de doua ori pana sa arunce cojile, mizeria pe jos si la voia intamplarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *