O mai buna monitorizare a situatiei scolare

Pentru ca de multe ori problemele pe care elevii le au la scoala reflecta o situatie proasta de acasa si nu numai se intentioneaza ca schimbarile pentru anul viitor scolar sa aduca imbunatatiri. Un ultim anunt este legat de situatia prezentei. Ministerul Educatiei anunta ca acest lucru va deveni o arhiva online disponibila mai usor pentru parinti si asta lunar.

Desigur ca partea digitala va ajuta la o mai buna monitorizare a prezentie elevilor si totodata cu numeroase posibilitati de a scapa de un anumit numar de absente de acum acest lucru sa fie unul mai dificil, acolo unde nu exista un fundament real al motivarii. Un control mai roiguros este ceea ce a conchis minsitrul fata de aceasta decizie, un punct forte pentru a educa elevii si asta intr-o stransa colaborare cu parintii care sa gaseasca mediul online o metoda usoara de a verifica situatia scolara a copilului.

Insa pe langa efectul de supraveghere mai atenta a elevilor pe termen lung se doreste sa fie si o metoda de a preveni abandonul scolar. Un aspect ingrijorator insa daca e sa ne raportam la mediul rural acolo unde un adolescent se imparte intre scoala si munca de camp ca si ajutor pentru parinti nu se stie cat de eficient va fi. Multi abandoneaza scoala pentru a urma calea strainatatii, altii gandesc mai aproape de mediul lor, de a munci in tara cat de mult, cat varsta permite pentru un trai mai bun. Majoritatea sunt din mediul rural si asa cum micul ajutor financiar nu a ajutat o mentiere a celor cu o situatie precara in sistemul de educatie exista mari indoieli ca monitorizarea absentelor va putea in schimb.

Cu promisiuni insa, cu intentii de a investi si de incercare macar de implementare a unor idei care sa ajute sistemul educational din Romania va cunoaste noi drumuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *