O planta- de ce ai avea nevoie de una?!

O planta de interior nu este numai de decor asa cum ai fi tentat sa crezi la inceput. De fapt o planta de interior poate actiona si asupra psihicului unei persoane. Ai numeroase motive pentru care sa faci o astfel de alegere.

Plantele de interior si bucuria vizuala

Cu diverse forme, culori si mod de a creste si de a se dezvolta plantele incanta prima data din punct de vedere vizual. Cu toate acestea nu este un singur mod prin care pot ajuta. Poate chiar si simpla privire iti da o stare de bine. Dincolo de asta tine de efectul benefic cand vine vorba de:

  • Stres. Plantele de regula te pot face sa te calmezi cand este necesar si concret actioneaza asupra tensiunii arteriale si face ca aceasta sa scada asa ca in momente de stres te vei calma pur si simplu numai prin a avea alaturi de tine o planta.
  • Aer curat. Se stie ca plantele realizeaza procesul de fotosinteza, ceea ce inseamna ca vor consuma dioxidul de carbon din aer si vor elibera in schimb oxigen. Asadar, plantele ajung sa iti fie aliat si filtru pentru ca aerul pe care il inspiri sa fie unul de calitate.
  • Umiditate si praf. Curios cum poate avea o planta un efect de acest gen? Acestea sunt capabile sa creasca de regula nivelul de umiditate dintr-o incapere, asadar daca esti la capitolul de aer uscat iti poti regla acest nivel prin ajutorul plantelor de interior. In plus, tot acestea absorb pana la 30% din praful ce se gaseste in incapere.
  • Dureri de cap si starea de bine. Ca un efect ce se asociaza cu efectul de calm si stres ce dispare si durerile de cap pot fi diminuate cu ajutorul plantelor. Aceeasi poveste a aerului filtrat ajuta si cand vine vorba de presiunea resimtita la nivelul capului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *