Oare cum constientizeaza copiii sanatatea

Atunci cand esti parinte esti constient ca ai propriul stil de a educa si de a invata, incat de multe ori ajungi sa fii in detrimentul copilului, reusind sa il avantajezi pe acesta din punct de vedere moral, mental si social. Este bine sa ai in minte ca succesul, prosperitatea si starea de bine a copilului depinde de setul de reguli, de alegeri, actiuni si comportamente.

Ca si sfat, nu te increde in practicile moderne de educare ale copilului pentru ca multe dintre ele sunt mituri neadevarate care pot conduce ambele parti catre actiuni nedorite. Accepta unele greseli pentru a deveni un bun parinte pentru copilul tau.

Copiii trebuie sa fie constienti de propria sanatate

Mamicile moderne considera ca proprii copii trebuie sa fie constienti de propria sanatate care ii va ajuta sa previna multe din cele mai comune boli. Aceasta informatie este utila si poate veni in ajutor intr-o zi, dar nu in primii ani de viata ai copilului.

Avertismentele medicale, numele bolilor, sistemul medical, precum si frica de unele din cele mai negative influente de sanatate subscriu in mintea copilului o imagine nu tocmai pozitiva a ingrijirii sanatatii. Grija in exces pentru sanatate il face pe copil sa dea mai multa atentie bolilor psihice si emotionale, incat sa denatureze mentalitatea acestuia. Daca propriul tau copil este emotional si sensibil atunci grija pentru sanatate trebuie sa nu se transforme intr-o obsesie pentru acesta.

Ca si rezultat, unii copii au tendinta de a deveni  ipohondrici  si pierd o multime de timp cautand informatii despre boli diverse si despre simptomele lor. Se considera ca unii copii nu trebuie sa se concentreze deloc asupra sanatatii si trebuie sa aiba o viata sanatoasa si sa nu fie obsedati de modalitatile de prevenire ale bolilor.

Mai bine sa te concentrezi asupra asigurarii unui climat afectiv, sanatos din punct de vedere emotional si sa nu il supui pe copil unui stres zilnic de a avea singur grija de sanatate atunci cand este mic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *