Obiceiuri ce iti afecteaza sanatatea parului

Un par sanatos inseamna de fapt sanatate din interior. Asta pentru ca parul indica ce consumi sanatos si ce nu. Desigur, sanatatea si rezistenta acestuia vine si din faptul ca ai sau nu anumite obiceiuri. Iata cateva dintre acestea:

  1. Coafatul la temperaturi inalte. Fie ca este vorba de perie electrica sau de placa, fie ca este vorba de prea rece sau prea cald un soc termic poate afecta parul. Mai cu seama conteaza cand se aplica temperaturi foarte mari. Asta duce la fragilitate si la rupere, la pierderea parului in cantitati mult mai mari.
  2. Coafurile prea stranse inseamna si ele un risc mai mare de a face ca parul sa cada. De regula se aplica in cazul acelor coafuri de tip pony tail, purtate pe tot parcursul zilei si mai apoi chiar si seara.
  3. Prea mult sampon, par prea uscat. In momentul in care parul este deshidratat poate ca din aspect nu iti dai seama pentru ca nu esti un expert. Insa inevitabil vei vedea la modul in care se simte cand il atingi. Asadar, nu fa exces de sampon si prefera sa echilibrezi si cu masti saptamanale.
  4. Folosirea placii sau o oricarui alt tip de aparat pentru coafat cand parul este prea umed. Se spune ca pe par uscat nu prea poti coafa si obtine aceleasi rezultate care ca si atunci cand parul este umed. Insa ce e prea mult strica astfel ca ajungi in punctul in care acel abur ce iese din par sa fie si motivul pentru care parul este mai fragil ulterior. Mai mult decat atat se tine cont si de iritatia scalpului ce poate avea loc prin aceeasi metoda. Daca te intrebi cu ce folos te intereseaza acest aspect tine cont de faptul ca un scalp iritat face ca firul de par sa nu mai fie la fel de bine sustinut deci sanatatea acestuia sa fie pusa in pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *