Obiceiuri proaste de care ar trebui sa te feresti

Se spune ca ceea ce faci in tinerete se va vedea la batranete. Cu alte cuvinte grija pentru sanatate si aspect fizic va fi vizibila in timp. In schimb pentru cei care nu tin cont de asa ceva se vor trezi cel mai probabil si mai curand cu semne de imbatranire precoce. Ce inseamna asta? Obiceiurile nesanatoase pe care le avem isi vor spune cuvantul mai devreme sau mai tarziu. Iata ce ar trebui sa schimbi:

  • Consumi prea multe dulciuri. Este o slabiciune pe care multi o au. Fie din ideea de pura placere, fie din ideea ca ai nevoie de energie. Insa in timp nivelul de zahar din sange creste, ceea ce va afecta colagenul si prin urmare pielea nu va mai fi la fel de elastica. Vei cunoaste curand semnele de riduri.
  • Te stresezi prea mult. Unii din cauza stresului se ingrasa, se refugiaza in mancare. Altii slabesc. Insa nici una nici alta nu este ceea ce organismul tau are nevoie chiar daca la un moment dat te bucuri de un efect de acest gen. Stresul va mari concentratia de cortizol si norepinefrina. In timp asta slabeste sistemul imunitar mai ales de unde si o recuperare mai grea chiar si cand este doar o raceala banala. Sistemul digestiv este si el afectat, o stare generala proasta si prin urmare un lung sir de probleme.
  • Viata sociala. In timp incepi sa raresti iesirile cu prietenii. Caci intervin obligatiile de familie si serviciu. Insa si acest lucru dauneaza. Studiile arata ca o viata sociala activa te tine departe nu numai de depresie insa si de obezitate sau boli de inima. Si asta fara legatura cu oamenii apropiati din familie.
  • Ore de somn insuficiente. Reusesti performanta de a dormi doar un maxim de 4 ore intr-o noapte pentru ca ai preferat sa petreci in club. Insa noptile pierdute echivaleaza in timp cu hipertensiune, diabet, obezitate si un aspect mai putin estetic.

Cate din obiceiurile tale sunt nesanatoase?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *