Oboseala si de ce nu scapi de ea

Suntem obositi in fiecare zi insa in egala masura cu un astfel de fenomen tine de somnul necesar care de altfel aduce si remediul. Vei constata uneori poate ca oboseala nu te lasa chip. Sunt alte si alte semne pe care sa le iei in considerare pentru o astfel de situatie.

Ca o prima cauza a oboselii de care pur si simplu nu scapi se numara lipsa de magneziu din organism sau cel putin in cantitatea de care ai nevoie pentru a functiona ca la carte. Cand nivelul acestui mineral scade intervin starile de oboseala crunta si mai mult decat atat somnul nu este suficient pentru a-ti reveni. Asa ca ai nevoie de o alimentatie echilibrata si de suplimente de magneziu pentru a scapa de astfel de stari ce persista de altfel.

Mancarea prea grasa, ca tot vorbeam despre diete, conteaza si ea. Cand nivelul de grasimi intr-o portie depaseste o cota  a firescului nu numai ca bila ta va avea de suferit ci si somnul iti este perturbat, drept urmare te vei trezi mai obosit. Cu o digestie ingreunata stomacul tau va lucra cu mult mai mult pentru a “consuma” intreaga cantitate de mancare astfel ca jumatate din noapte nu vei avea parte de un somn linistit.

Pastilele de somn se pot incadra si ele in categoria acelor factori care iti aduc oboseala. Insa se remarca ca si caz aparte pentru cei cu un obicei de consum de pastile pe termene lungi. Cu alte cuvinte se pare ca pastilele de somn sunt menite sa iti modifice somnul si prin urmare diminetile nu vor fi sub nicio forma prea odihnitoare.

Si respiratul pe gura este o problema care iti scade din nivelul de odihna. Asta pentru ca nivelul de oxigen ce ajunge la creier este tot mai putin si prin urmare nici functionarea organismului nu va fi una normala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *