Pantofi nesanatosi- ce sa porti si ce sa nu porti

Tipul de pantofi purtat este si cel care determina gradul tau de confort. Din acest punct de vedere trebuie sa cunosti toate categoriile pana cand sa faci o alegere la propriu. Este greu de spus ce anume pare sa fie perechea potrivita. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare in parte:

  1. Platformele, aparent cele mai comode, sunt de fapt si ele destul de daunatoare. In primul rand acestea ajung sa schimbe centrul de greutate asa ca vei avea tendinta de a te apleca spre fata, cu tot cu degete. Asa ca nu esti lipsita de durere cand vei purta astfel de papuci, mai cu seama pentru ca talpa este integral groasa vei avea senzatia de disconfort si cand vine vorba de lipsa de flexibilitate.
  2. Cizmele cu toc inalt au o parte buna si una mai putin buna. Astfel, ajung sa sustina piciorul prin stabilitate la nivel de glezna insa intreaga greutate se resimte spre zona de degete si dincolo de tiparul lor de tip cizma raman de asemenea pantofii cu toc care iti dau batai de cap.
  3. Papucii cu talpa joasa nu sunt nici ei indicati. De la tenesi si pana la balerini acesti aparenti comozi papuci sunt si cei care nu amoritzeaza socul la fiecare pas cand bolta piciorului nu este sustinuta. Asadar, nu te bucura de confortul in prima faza a unor astfel de papuci cand de fapt pot afecta la fel de mult chiar daca nu “intervin” prin starea de durere.
  4. Pantofii sport fac si ei parte din categoria acelor papuci ce ar trebui sa se poarte cu cat mai rar cu atat mai bine. Daca nu este vorba specific de ora de sport si de exerciti fizice nu te obosi sa  ii porti. Zona de calcaie este cea care sufera cel mai adesea pentru ca astfel de papuci sunt destinat alergarii in mod special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *