Pastila digitala

A urma sfatul medicului este in unele cazuri mai greu mai cu seama cand se adauga si factorul psihologic, acolo unde se pune problema unui soc emotional de a realiza conditia in care se afla pacientul. Si cum in fiecare dintre noi inca se afla un copil tehnologia moderna aduce un oarecare control in nevoia de a urma un tratament.

Cercetatorii au descoperit pastila digitala, o inventie pe cat de eficienta pe atat de ciudata si care la inceput iti poate da fiori. Practic pastila in cauza va emite un semnal dupa ingerare pentru a colecta datele unui pacient cu privire la situatia sa medicala, la urmarea tratamentului asa cum i s-a prescris si nu in cele din urma pentru a se urmari evolutia acestuia in ceea ce priveste reactia organismului, modul in care se raspunde la tratament.

O astfel de pastila ar tine locul unui control acolo unde medicul nu poate fi unicul raspunzator de situatia unui pacient, acolo unde se necesita un dosar amanuntit a cazului. Cu cat un medic este mai bine informat cu atat acesta va putea sa ofere servicii medicale de calitate. Totul in numele pacientilor pana la urma.

Numita Proteus dupa cel care a realizat acest tip de pastila sistemul digital de urmarie a unui tratament medicamentos va urma un curs cat se poate de simplu. In momentul in care va ajunge in stomac se emite un semnal catre telefonul la care a fost in prealabil conectat. Asta va “spune” medicului ca pacientul in cauza si-a luat doza de medicamente la timp si dupa modul in care i s-a recomandat. Mai mult decat atat o pastila digitala este capabila de a avertiza acolo unde sunt reactii nedorite, complicatii, probleme.

Suntem cu un pas inainte in evolutia medicala astfel ca o pastila digitala este un prim exemplu in modul in care se arata viitorul in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *