Canicula si in orice caz vremea calduroasa face ca organismul sa simta nevoia de mai multa apa. Este foarte usor sa ajungi in prag de deshidratare si tocmai de aceea avem nevoie de o grija constanta cand vine vorba de lichidele pe care le bem zilnic.
Pentru cei care nu stiu cantitatea de apa sau in orice caz de lichide pe care le bem trebuie sa fie la temperatura camerei sau chiar mai calde. Da, da caldura la caldura caci cui pe cui se scoate. Adevarul sta de fapt in faptul ca lichidele calde sunt cele care pastreaza temperatura corpului insa ajuta cand vine vorba de hidratare si nu in ultimul rand ajuta la eliminarea, prin glandele specifice, toxinelor si a apei sub forma de transpiratie, care la randul sau are rolul de a racori corpul.
Stiai spre exemplu ca hipopotamul nu are glande sudoripare? Acesta nu transpira, acesta este un prim motiv pentru care are pielea uscata si ii place sa se tavaleasca in noroi. Placerea ca placerea insa exista si o parte practica din asta pentru ca stratul de noroi il protejeaza de arsuri solare. Oamenii nu au nevoie de asta, din fericire, insa unii nici ca tin cont de modul in care umezeala pielii sa spunem, transpiratia, este cea care ne serveste cu un scop.
Chiar daca poate parea grotesc intr-o oarecare masura, chiar daca nu ne putem gandi la transpiratie ca la un avantaj aceasta are rolul sau precis. Si tu vii si oferi corpului tau o inghetata, apa cu gheata si tot felul de lichide foarte reci. De fapt ai doar o senzatie de raceala pe moment cat organismul “lupta” sa isi recapete balansul, echilibrul in ceea ce priveste temperatura interna. Iti dai seama dupa cateva minute ca nu ai facu de fapt nimic bun din asta.