Pericolul din vopseaua de par

In lumea in care ceea ce se defineste a fi “natural” este din ce in ce mai rar intalnit si cand vine vorba de femei naturalul este un concept departe de realitate. Asta pentru ca de la machiaj la diverse metode la care se apeleaza aspectul fizic cunoaste nevoia de schimbare. Insa in randul obiceiurilor vopsitul parului ocupa un loc fruntas. Si nu este vorba doar de categoriile de persoane care doresc sa ascunda semnele ce tradeaza varsta, a parului alb ci si in randul acelora care gasesc cu mult mai stilat un look al parului de o nuanta mai inchisa sau mai deschisa fata de cea naturala.

Exista un mit conform caruia femeile insarcinate nu ar trebui sa se vopseasca. Si unele pun asta pe seama amidonului insa in lista de compozitie a unei vopsele de par se inscriu atat de multe substante care in egala masura pot afecta. Si cum incepe totul cu o curiozitate si continua cu o nevoie estetica a te vopsi frecvent inseamna a te expune frecvent unor probleme.

Numarul unu in lista este reactia alergica, destul de frecventa de altfel. Aceasta se manifesta fie prin mancarimi si pete, pana la senzatia de arsura. In unele cazuri se trateaza, in alte cazuri este inceputul unui chin care poate duce la aparitia unor probleme de piele pe termen lung.

De asemenea destul de frecventa intalnita este P-fenilendiamina (PPD). Aceasta a fost la un moment dat interzisa, fiind cauza problemelor de rinichi, ficat sau chiar sistem nervos. Peroxidul de hidrogen afecteaza sistemul respirator si cel nervos; persulfaţii pot provoca astm si afecteaza plamanii o data ce este inhalat, in timp ce resorcina afecteaza pielea caci provoaca iritatii insa intr-un mod mai alarmant se asociaza cu pierderi de sarcina si dereglari hormonale cand se inhaleaza o cantitate mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *