Petele pe unghii si solutiile

Dupa lungi perioade in care ai tot folosit oja de diverse culori nu este de mirare ca ai parte de unghii cu pete galbene la orizont. Este  un pefect pe cat de comun pe atat de iritant caci iti strica imaginea si nu numai ca estetic vorbind te face dependent de oja pentru a acoperi totul insa in egala masura te provoaca sa gasesti o solutie caci de la sine nu se rezolva.

Pentru a rezolva problema unghiilor ingalbenite tine cont de faptul ca poti apela cu incredere la trucuri naturiste. Unele dintre ele se refera la:

  • Sucul de lamaie este eficient si mai ales pentru aciditatea sa care ataca profund si dizolva petele. Nu trebuie decat sa te bazezi pe extractul de lamaie pur si sa il lasi sa actioneze pe unghii timp de 10 minute. Doar ca necesita rabdare si mai mult decat atat timp pentru a urma un astfel de tratament.
  • Pasta de dinti este si ea din aceasta lista doar de data aceasta conteaza sa nu exagerezi practicand aceasta solutie mai mult de o data pe saptamana.
  • Bicarbonatul de sodiu trebuie sa fie nelipsit din bucataria ta caci din punct de vedere estetic exista numeroase trucuri cu o astfel de baza. Si la fel se intampla si cu petele galbene pe unghii. De data aceasta se recomanda atentie deosebita pentru faptul ca este abraziv si ar putea sa atace prea tare unghiile si vei avea nevoie ulterior de  repararea lor prin intarire.

Dar cum cel mai eficient este sa inlaturi cauza si astfel pe termen lung sa scapi de griji cel mai indicat este in prima faza sa nu mai folosesti oja de proasta calitate si mai ales acea oja care sa iti pigmenteaza unghiile. Rezuma-te la oja incolora sau in culori pastel.

1 thought on “Petele pe unghii si solutiile

Leave a Reply

Your email address will not be published.