Pofteste la pepene

In plin sezon estival pepenele rosu este cel care aduce savoare si incanta pe toata lumea. Are toate beneficiile unui fruct, de la vitamine si pana  la hidratarea de care ai parte. Asa ca nu te feri de consumul de pepene. Insa se intampla adesea sa nu alegi intocmai pe cel mai copt. Asta pentru ca nu multi ajung in piete si daca o fac unii comercianti nici nu vor sa auda de ceea ce inseamna pepenele probat.

Din lista de trucuri pentru a gasi un pepene copt si pe gustul tau se numara:

  1. Sunetul. Desi nu multi pot sa distinga ce inseamna cu adevarat un pepene copt daca acesta suna a gol are sanse sa fie cel bun de ales. Nu trebuie decat sa il bati cu un deget si sa ii analizezi sunetul.
  2. Pata galbena cremoasa. Ceea ce putini stiu este ca pepenele cat sta pe sol, in timpul cresterii si pana la maturitate practic caci se culege copt si bun de consum, dezvolta o pata galbena. Ferit de soare pentru a se inverzi ca si restul fructului orice pepene rosu va avea o pata galbena. Verifica daca aceasta este sau nu usor cremoasa pentru a distinge un pepene copt de unul mai putin copt.
  3. Greutatea sa conteaza de asemenea si nu se refera la cantarul propriu. Ci pur si simplu sa compari spre exemplu doi pepeni de aceeasi marime in functie de greutate iti poti da seama cat este de copt. Si desigur il vei alege pe cel mai greu dintre toti.

Sa alegi un pepene pentru bunul plac nu este atat de greu pe cat pare mai ales ca respectivul comerciant te ajuta. Insa poti fi la fel de pacalit cand este probat de vreme ce unii se ghideaza numai dupa gustul dulce al fructului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *