Preconceptii despre ce nu ar trebui sa faca o femeie

Vremurile se schimba, si noi odata cu ele. Poate parea greu de imaginat acum ca era candva socant ca un cuplu sa divorteze, ca o femeie sa fumeze in public sau ca un barbat sa fie homosexual. Din fericire, lucrurile au evoluat si aceste lucruri nu mai sunt tabu, in majoritatea zonelor; din pacate, sunt si oameni inchisi undeva in secolul XIX, XX si tot cred ca e mai bine sa traiesti cu o ura in tine, doar pentru a nu comite pacatul divortului, ca o femeie care fumeaza e vulgara sau ca un barbat care traieste cu un alt barbat e ceva amuzant. Niciodata nu am inteles care e problema unora, de simt nevoia sa le impuna altora ce e corect. Daca tu crezi ca o femeie care fumeaza e vulgara, nu esti obligat sa porti o conversatie cu ea pe absolut nicio tema. Daca sunteti colegi de serviciu, nu e nevoie sa va spuneti mai mult de “buna ziua”, doar ca dovada de bun simt.

Insa astfel de idei invechite inca dainuie in societatea romaneasca, precum cel conform caruia o femeie nu face niciodata primul pas – barbatului nu-i place, iar ea pare usoara. Uhm, a sunat anul 1939, isi vrea mentalitatea inapoi. Unor barbati poate nu le place sa fie ei “vanati si cuceriti”, insa acelasi lucru este valabil si pentru femei. Sunt o multime de barbati care sunt timizi sau nu se cred destui de buni pentru o anumita partenera. De ce nu-i dai o mana de ajutor si iti exprimi tu interesul fata el prima? O alta mentalitate veche, stupida si inutila este cea in care “o doamna nu isi dezvaluie niciodata varsta”. De ce? Ar trebui sa faci acest lucru cu mandrie, mai ales daca esti o femeie care nu isi arata varsta din buletin. Ar trebui sa acceptam cu totii ca varsta importanta este cea pe care o simti, nu cea pe care o implinesti. Atata timp cat arati bine in ceea ce porti, cine te opreste ca atunci cand se poate, sa porti o fusta scurta fucsia? Pentru ca unii se vor uita ciudat pe strada? Gandeste-te ca in acelasi timp sunt altii ca mine care se vor uita pentru a admira curajul de a sparge tiparele sau doar pentru a admira.

Un alt mit care inca mai circula este cel conform caruia o doamna nu consuma alcool. Intrebati-va, de ce? Barbatii pot sa bea pana nu mai pot, insa o femei care serveste al doilea pahar de vin este imorala. Niciunul dintre sexe nu ar trebui sa consume alcool in exces, bineinteles, dar cateva pahare la o petrecere, cand vrei sa te relaxezi, sa te distrezi, sa te simti euforica iti prind bine pentru a de detasa de eul tau obisnuit. Fie ca mergi in club sau nu, daca vrei sa te distrezi si aceasta distractie ar implica si alcoolul, nu ar trebui sa spui “nu” doar din cauza societatii. Mai multe femei din ziua de azi au renuntat la acest principiu si cred ca se distreaza mai mult, decat cele care considera ca “nu se face”.

Cu alte cuvinte, traieste-ti viata asa cum vrei. Atata timp cat deciziile tale nu afecteaza pe nimeni din jurul tau, nu ai absolut nicio explicatie de dat nimanui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *