Primele semne de imbatranire, primele semne de boala

Ce legatura poate fi intre imbatranirea precoce si boala? Desi pentru femei cel putin primele riduri sunt semnul clar de trecere a timpului si se claseaza in randul unei preocupari ce poate dezvolta si o depresie acestea indica mai mult decat un nivel de stres ridicat care a dus la aparitia unor astfel de aspecte. Un studiu in acest caz arata ca semnele de imbatranire tradeaza boli serioase.

Cercetatorii spun ca imbatranirea precoce, cu semne de la par alb la riduri, arata varsta biologica nu cea cronologica. Astfel ca indiferent ca ai doar 30 de ani nu este exclus sa ai probleme cu inima deja. Studiul s-a bazat pe 11, 000 de cazuri si a durat 35 de ani timp in care s-a gasit corelatia intre aceste doua aspecte. Peste 3,000 de persoane au dezvoltat o boala de inima in aceasta perioada si alte 1,000 au avut o criza cardiaca.

Studiul arata ca acele persoane care prezinta semne de imbatranire au un risc de peste 57% de a avea o criza cardiaca si peste 30% de a dezvolta o problema cardiaca. In randul acelor semne care sa scoata in evidenta o problema ce vine din interior se numara calvitia, ridurile profunde si mai ales in zona urechilor si pungile de colesterol pe pleoape.

Nu degeaba se spune ca in momentul in care apare o problema de piele un prim gand este corelatia cu ceea ce se intampla in interior. Este un prim semn al unui dezechilibru; si cand vine vorba de riduri si aspecte ce tin de imbatranirea precoce inima este cea care nu mai functioneaza in parametri normali. Insa, pentru ca fiecare persoana este diferita si reactioneaza diferit se poate ca astfel de semne sa nu fie cazul oricarei persoane ce are probleme cu inima desi varsta este una de prima categorie, de prima tinerete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *