Primul interviu- ce sa nu spui

Trecem cu emotii de primul interviu si cu siguranta ceea ce gresim este o lectie de viitor. Insa pentru ca avem nevoie de o buna prima impresie este clar ca trebuie sa tinem cont musai de anumite aspecte. Asa ca pentru o prima data cand pasesti intr-un birou si pentru o prima daca cand te intalnesti cu cineva intr-un cadru oficial ar trebui sa tii cont de:

  1. Discutia despre salariu. De fapt se recomanda a nu se deschide un astfel de subiect. Asa se face ca si din CV pentru fostele locuri de munca salariu ramane confidential. Eventual numai daca esti intrebat/a despre asta vei mentiona ultimul salariu. De regula discutia banilor vine la a doua intrevedere.
  2. Faptul ca pleci de la un alt loc de munca tradeaza oarecum faptul ca s-a intamplat ceva gresit acolo. Este o intrebare capacana asa ca prefera doar sa spui ca a fost vorba de o criza economica sau pur si simplu raspunde vag cu mentiunea ca a fost o conjunctura defavorabila.
  3. Uita de glume. Unii din cauza emotiilor se vad in punctul in care vorbesc mai mult decat ar trebui. Nu este insa nici timpul nici locul de a povesti asa ceva, de a spune despre astfel de aspecte. Rezuma-te la cadrul oficial.
  4. O prima intrevedere cu un posibil angajator nu trebuie sa fie o vizita de curtoazie. Asa ca nu intra in detalii despre familia ta, despre povestile vietii tale, doar daca acestea se refera la o traiectorie profesionala.
  5. Lauda de sine nu miroase a bine. Chiar daca trebuie sa atati ce este mai bun din tine si de ce ai merita sa fii angajata pe un anume post nu trebuie sa exagerezi in a arata care iti sunt calitatile, exagerand prin a te lauda despre asta.

Si nu in ultimul rand nu uita sa fii tu, cel/cea natural/a, insa nu prea departe de a fi intr-o postura formala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *