Probleme de somn- cum le rezolvi

Se spune ca cel mai mare inamic al omului este stresul, cel care de altfel iti strica si somnul. Pentru ca gandurile incep sa te acapareze si te gandesti mai mult decat ar trebui somnul incepe sa te paraseasca. Desi pare greu de crezut exista si pentru somn un ritual ce ar trebui respectat. Si daca pana acum nu ai tinut cont de asta iata de ce ar trebui sa tii cont:

  • Desi nu pare sa incante pe toata lumea organismul are nevoie de rutina. Asa ca ar trebui sa iti stabilesti o ora fixa pentru somn. Asta te va ajuta sa tii cont de un program de la care sa nu te abati.
  • Dormi fara lumina. Chiar si ledul de la telefon sau de la electrocasnicele din casa te poate deranja asa ca pentru un somn linistit ai nevoie de intuneric complet, cu draperii trase. Si desigur, linistea este si ea musai.
  • Caldura excesiva este si ea un inamic. Asa ca prefera sa dai caloriferul la o treapta mai mica pentru ca temperatura corpului sa nu fie prea mare si implicit pentru ca somnul sa nu iti fie deranjat.
  • Cina nu trebuie sa fie o masa copioasa. Se spune ca ar trebui sa mananci ca un cersetor seara. Asta pentru ca o masa copioasa este mai greu de digerat, ceea ce te face sa ai un somn deranjat pana cand digestia este completa.
  • Evita consumul de cafea sau de tigari inainte de somn pentru ca si acestea te agita si iti alunga somnul.
  • Animalul de companie nu ar trebui sa iti fie prezenta in pat. Ai avea o grija in plus pentru somnul sau si nu al tau.
  • Durerile te pot tine si ele treaz. Asa ca rezolva problema pentru a nu duce lipsa de somn.

Si desigur o lenjerie bine aleasa este si ea secretul pentru ca somnul sa iti fie unul linistit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *