Probleme financiare? Descopera cum sa le faci fata

Se intampla oricui ca in anumite perioade ale anului sa aiba probleme financiare. Intretinerea costa mai mult, caldura pe masura si una peste alta, pentru a putea face fata unor astfel de cheltuieli multi se vad in punctul in care trebuie sa renunte la altceva. Iata cateva metode prin care poti sa tii control unor astfel de cazuri:

  1. Nu mai fa cumparaturi la supermarket sau la orice magazin de colt, la non stop. Preturile sunt cu mult mai mari in astfel de cazuri asa ca fa efortul de a merge la hipermarket, acolo unde sunt oferte de pret la orice tip de produs.
  2. Fa liste si nu te abate de la ele. O alta greseala frecventa este cea legata de excesul de cumparaturi. Ce-i drept este mai convenabil sa cumperi o cantitate mai mare insa nu de orice fel de produs. Asa ca nu exagera cand mergi la cumparaturi, plus ca multe din produse gen sosuri le poti face acasa.
  3. Redu cheltuielile legate de cumparaturi pe haine si pantofi. Exista oricand varianta de outlet sau asteapta perioada de reduceri. Daca esti un om al rabdarii poti sa te orientezi catre cumparaturile extra sezon. Spre exemplu la sfarsit de sezon apar reduceri si din colectiile mai vechi haine pentru urmatoarea perioada. Asa ca fii precaut si oarecum organizat si din acest punct de vedere.
  4. Foloseste mijloace de transport in comun in defavoarea masinii pentru a reduce bugetul pentru benzina. Daca nu este absolut necesar sa mergi cu masina prefera mai degraba sa mergi pe jos, in masura in care este posibil. Ori mersul pe jos face si piciorul frumos.
  5. Iesirile in oras se pot rari si ele. Asa ca din zilele de cafele ce le petreceai fa iesiri de genul plimbarilor. Descopera intalnirile cu prietenii la tine acasa si placerea de a gati in defavoarea meselor in oras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *