Protejeaza-ti telefonul impotriva hotilor

Telefoanele mobile devin din cele mai populare dispozitive din lume, dar si cele mai scumpe, incat multe dintre ele sunt supuse tentatiei de a fi furate, incat cei mai multi hoti obtin un nou telefon in cateva secunde, fara a plati o suma pentru acesta. Din acest considerent este bine sa afli ce poti face pentru a te asigura ca telefonul tau gaseste drumul spre casa si revine in posesia ta.

Sfaturi pentru a-ti regasi telefonul

  1. incearca sa detii informatiile necesare despre telefonul tau si despre siguranta unui loc de pastrare, incat sa incluzi pe o lista informatii precum numarul tau de telefon, marca si modelul, culoarea si detaliile tehnice, codul de securitate si de blocare al telefonului, precum si numarul de identificare in identitatea internationala a telefoanelor mobile (IMEI);
  2. puneti un element de siguranta, precum transcrierea cu un stilou ultraviolet a codului si numarului de telefon, atat pe bateria cat si pe carcasa acestuia, pentru a fi mai usor de identificat in cazul in care va este furat. Ati putea, de asemenea, sa scrieti si un numar de contact alternativ sau adresa de email pe spatele acestuia. Stiloul cu ultraviolete se va mentine timp de cateva luni, dupa care se poate aplica din nou.
  3. utilizati un cod de securitate sau un cod PIN pentru a va bloca telefonul. In aces mod, va fi mai putin valoros pentru hot, incat nu i se va permite sa va acceseze informatiile personale stocate in telefon.
  4. inregistrati-va telefonul pe platforma operatorului dumneavoastra de retea, incat daca este pierdut sau furat, numarul de IMEI poate fi blocat imediat. Intrebati la operatorul de retea daca sunt dispusi sa faca acest lucru, pentru ca va impiedica utilizarea telefonului intr-o alta retea, chiar daca se schimba cartela SIM.
  5. in cazul furtului, solicitati dezactivarea numarului de telefon si blocarea accesului unei alte cartele, fara a plati o taxa.

Aceste informatii impiedica hotul sa utilizeze telefonul in cazul furtului, intrucat nu detine detalii despre contul dumneavoastra, chiar daca operatorul de retea nu este dispus sa blocheze accesul prin sisteme lor de monitorizare si supraveghere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *