Pune-ti personalitatea in valoare

Atunci cand vine vorba de a ne pune in valoare unele din cele mai bune caracteristici ale personalitatii este indicat sa tinem minte si limbajul non-verbal, care poate reflecta mai mult decat ne dorim noi sa aratam.

Din acest motiv, limbajul corpului emite diverse forme si expresii cu privire la personalitatea noastra, astfel incat, in mod intentionat sau neintentionat, prin expresii faciale sau gesturi putem spune ca suntem intelesi de cei din exterior. Stilul de mers, privirea, pozitia mainilor, pozitia corpului, ofera cele mai multe informatii despre personalitatea noastra.

Daca este sa mergem pe principiul :”Nu trebuie sa judecam o carte dupa coperta sa” este mai mult probabil sa admitem ca ideea in sine are mai multa personalitate decat am crede. Cu toate acestea, limbajul corpului dezvaluie foarte multe despre personalitatea cuiva.

De exemplu, prima zi de scoala, prima zi de munca, prima zi de parinte, poate spune cat suntem de fericiti, entuziasti, sau nerabdatori incat minica sa ne tradeze. De asemenea, atunci cand suntem nervosi sau dorim sa ne aparam, folosim gesturi ale mainilor si ale picioarelor, involuntar, care pot fi percepute ca fiind un mecanism de aparare.

Comportamentul non-verbal nu face decat sa accentueze starea interioara a cuiva, pe motivul ca cele mai multe expresii ale fetei si ale corpului denota cele mai ascunse ganduri ale noastre.

Partile corpului care tradeaza cel mai mult interiorul nostru sunt picioarele, mainile, privirea, pentru ca acestea tradeaza gandurile si isi impun propriile principii de reflectie a personalitatii. Trasarirea intregului corp poate fi cea mai buna solutie pentru a spune ceea ce simtim intr-un anume moment. Din acest punct de vedere se spune ca personalitatea este in panica si intr-o continua alerta a ceea ce se intampla in jurul nostru.

2 thoughts on “Pune-ti personalitatea in valoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *