Puterea deciziei

In fiecare zi ne confruntam cu decizii. Unele mai simple, altele mai delicate in spatele fiecarei situatii se ascunde o putere interioara care iese la iveala in functie de necisitati. Cu siguranta ca deciziile uzuale sunt simple si de scurt moment. In plan psiholoogic totul se rezuma la faptul ca esti pregatit, sigur pe tine si retinerile nu isi au loc.

E greu de spus pe ce fundamente sa iei o decizie. In plan personal este vorba de o sensibilitate diferita de cea in plan profesional. Ai trecut poate si tu prin etapa unei concedieri si te intrebi cu ce putere neclintita a putut seful sa iti spuna cruntul adevar. Poate ai face si tu la fel in acel moment daca ar fi sa schimbi pozitiile. Si iata dar puterea este cea care defineste si stapaneste situatia.

In viata te confrunti cu diverse situatii si pe parcurs iti dai seama ca a fi ferm este o necesitate. E greu sa nu ai regrete insa reprimandu-ti astfel de ganduri vei lua viata ca atare. Nu exista un curs anume pe care sa il urmezi ci propria persoana “educata” in asa fel incat sa iti stapanesti emotiile, sa fii crunt cand trebuie dar stiind ca e cel mai bine.

Departe de partea grea a vietii cand deciziile iti schimba viata, programul ceea ce iti doresti sa devii, sa urmezi este ceeaq ce te indruma. Esti ceea ce mananci, esti ceea ce vrei caci alegi de la ce meniu consumi intr-o zi la cat de mult mananci, la cat de bine te simti asa cum esti si faci lucruri care iti plac. Tu esti sursa deciziilor tale, tu esti responsabilul, tu decizi si tu beneficiezi sau nu de pe urma acestui fapt.

Exista o putere a deciziei in fiecare  din noi iar cu fiecare din conjuncturile in care ne gasim  puterea cuvantului iese la iveala.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *