Racoreste-te la inot

Caldura mare este cea care da batai de cap si pentru ca ceea ce iti doresti in astfel de momente tine de o baie rece. Inotul ar putea fi ceea ce te salveaza. Chiar daca nu stii sau nu faci asta de performanta conteaza sa iti antrenezi muschii. Una peste alta inotul include pe langa relaxarea de care ai nevoie si un mic antrenament. Cum apa preia o parte din greutatea corpului te vei simti atat de bine insa in egala masura efortul este mai mare, chiar daca nu il simti.

Din lista de beneficii pe care le ai de la inot se numara:

  • Tonusul muscular. Compara inotul cu efortul de la sala de forta. E ca si cand ai face sport insa de placere. Si mai cu seama nu vei simti transpiratia si caldura extrem de mare deci un 2 in unu care sa te avantajeze.
  • Iti lucrezi tot corpul. Spre deosebire de orice tip de sport pe care il vei practica la inot iti vei lucra toti muschii si toate partile corpului. Depui efort din toate punctele de vedere astfel ca este mai eficient decat ora pe care o petreci alergand sau lucrand la sala.
  • Conform cercetatorilor inotul ajunge sa te protejeze de bolile de inima. Intaresc inima daca se poate spune astfel si astfel cresc sansele cu 30% de a sta departe de problemele cardiace.
  • Pentru fiecare 10 minute de inot exista 100 de calorii pierdute. Efortul depus in apa este cu mult mai mare si mai eficient cand vine vorba de lupta cu kilogramele. Depinde insa si ce tip de exercitii se realizeaza si timpul petrecut la inot insa cert este ca poti arde mai multe calorii decat crezi facand acest tip de sport.
  • Chiar si femeile insarcinate pot practica inotul. Atentia deosebita vine din nevoia de a nu forta miscarile insa pentru ca este mai usor sa imbine nevoia de miscare cu nevoia de a se misca chiar si cu burtica gravidele ar trebui sa adore inotul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *