Reguli pentru a calatori cu cainele

Nu iti este usor sa pleci de acasa si sa iti lasi cainele in grija altcuiva. Insa cand vine vorba de a calatori cu animalul nu iti este mai simplu. Pentru linistea ta de a-l avea aproape de tine trebuie sa platesti si la propriu si la figurat. Si asta inseamna o grija in plus pentru care sa te pregatesti cu ceva timp inainte de ziua X.

Cu cainele in avion

Pe langa regulile de baza exista anumite conditii impuse de fiecare linie aeriana. Asa ca cel mai bine este sa intrebi inca de la bun inceput ce trebuie sa faci pentru a fi acceptat cu animalul de companie in avion. Printre altele ar trebui sa tii cont de:

  1. Kilogramele cainelui. Nu toate rasele sunt acceptate asa ca ce depaseste 6 kilograme ar putea fi o problema. Mai ai o sansa insa, sa fie tinuta la cala langa bagaje si nu cu tine alaturi.
  2. Cainele va sta in cusca speciala si dupa caz daca este de talie foarte mica in geanta sa speciala. Iar aceasta nu va trona pe culoar ci la picioarele tale ca si cand ai avea un baga de mana.
  3. Ai nevoie de pasaport si pentru asta de toate vaccinurile si de toate avizele de la medicul veterinar.
  4. Cainele nu trebuie sa fie agitat altfel nu te vor primi cu el la bord. Asa ca stabileste acest lucru pe baza a ceea ce stii despre caine. Ori daca este la prima experienta cel mai probabil se va agita peste masura asa ca ai nevoie sa il sedezi. Insa nimeni nu iti va acoperi aceste costuri astfel ca la imbarcare ar trebui sa vii deja pregatit pentru asta. Tine cont si de timpul de zbor.

Dar nu in cele din urma conteaza si destinatia ta caci in unele tari pur si simplu  nu se accepta sa vii cu animalul de companie si in acest caz tine de Austria, Irlanda sau chiar si Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *