Riscurile zilnice din masina

Este comod si eficient sa pleci cu masina la serviciu, in oras,  la cumparaturi. Insa stii la ce riscuri de expui? Si nu este vorba de responsabilitate in trafic ci de ceea ce gasesi in masina ta, o invazie de bacterii, germeni, microbi. Un studiu realizat in acest sens a dezvaluit ca volanul unei masini are germeni de tot soiul de pana la noua ori valoarea mai mare decat in cazul unui vas de toaleta. Greu de crezut insa adevarat, grija pentru sanatatea noastra trebuie sa fie o idee prezenta tot timpul.

Daca e sa te gandesti ce ai lasta in masina mai poate astepta pan amaine, pana cand ai timp de curatare. Nici nu stii la ce riscuri de expui caci factorii de umiditate in primul rand vor dezvolta alte si alte culturi de bacterii care te pot afecta. Si daca efectul nu este vizibil imedat este in timp. Desi nu foarte nocivi atentia trebuie sa existe si in plus daca esti genul care lasa resturi in masina, care aduna diverse lucruri ce vor favoriza o astfel de situatie.

Si cum stilul de viata este cel care infuenteaza nu nuami deciziile noastre cat si mdoeul de a actiona in lipsa de timp sa cumepri ceva rapid de mancare pana ajungi la m,unca sau acasa este o situtaie atat de comuna tuturor. Dar de aici mananci, de aici atingi volanul, portiera, stergi oglinda si ai mai inmultil ceva bacterii pe langa faptul ca le-ai dispersat peste tot in masina. A ne rezuma la spalatul manilor nu este de ajuns asa ca da fuga repede la o spalatorie de calitate pentru o dezinfectare completa.

A curata interiorul masinii constant trebuie sa faca parte dintr-o rutina si nu numai din grija pentru lucrurile pe care le detii dar iata ca si pentru sanatatea ta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *