Ritmul scazut si cauze

Nu te poti concentra si tot ceea ce iti doresti este o lunga pauza care sa te ajute sa iti revii. Insa asta nu se mai intampla. Intri intr-o letargie totala si intr-un lung sir de efecte pur si simplu nu poti sa depasesti momentul. De vina ar putea fi un ritm slab al modului in care iti functioneaza creierul. Un semnal de alarma, o situatie care se poate rezolva insa.

Din sirul de aspecte care iti incetinesc ritmul creierului se numara:

  • Stresul, inamicul care de altfel afecteaza intreg organismul. Pentru creier este de asemenea o problema; hormonul stresului numit cortizol este cel care tensioneaza celulele si neuronii si incet dar sigur chiar ii distruge. Ai nevoie clar de o viata lina pentru mai multe sanse de a ajunge la o varsta mai inaintata. Remediile contra stresului sunt diverse insa conteaza si socializarea printre altele.
  • Probleme cu tiroida. Aceasta glanda este responsabila cu secretia de hormoni in organism si cand asta nu se intampla intervin stari de leneveala, lipsa de energie. In astfel de cazuri intreg metabolismul este mai lenes si pentru a preveni asta sau a trata in fazele incipiente ai nevoie de alimente bogate in iod, in special lactatele si fructele de mare.
  • Oxigenarea creierului. Una din cauzele care fac creierul tau sa fie unul mai lenes tine de nevoia de oxigen ce nu se intampla la un nivel satisfacator. Exercitiile de respiratie, simple de altfel, sunt menite sa repare aceasta problema. In aceeasi categorie se poate inscrie si apneea, micile pauze de respiratie in timpul somnului care duce la o problema medicala; cum cel mai adesea se intampla in cazul celor care au ceva kilograme in plus primul pas este nevoia de a slabi.

Si desigur conteaza fiecare obicei alimentar si nu numai caci nu poti suprasolicita organismul fara sa ii oferi si cele necesare, de la vitamine si minerale pana la ore corespunzatoare de somn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *