Ritual de somn

Desi nu trebuie sa urmam un set de reguli in ceea ce priveste somnul pentru ca oricum organismul ne va demonstra ce anume putem sau nu suporta nu este de uitat faptul ca avem nevoie de pasi stricti pentru a ne induce starea de somn. Cel putin intentia este aceeasi pentru toata lumea, de a avea parte de un somn echilibrat si odihnitor.

Pasii inainte de somn

Poate ca ai mai auzit cu si despre meniul de seara, ca nu ar trebui sa includa o mancare grasa care sa solicite prea multea digestia. Mai mult decat atat trebuie sa stii ca:

  1. Cu 6 ore inainte de somn ar trebui sa eviti alimentele ce au in compozitie cafeina. Aici se include nu numai cafeaua ci si ciocolata spre exemplu sau produse similare. Isi vor face efectul destul de repede, iti vor rapi somnul la propriu asa ca sa nu fie cu mirare cand nu vei putea dormi. Gandeste totul ca fiind o cura de detoxifiere pentru organism.
  2. Cu 4 ore inainte de somn evita alcoolul. Desi se spune ca este indicat sa bei chiar si 2 pahare de vin la masa asta  nu se prea aplica la masa de seara respectiv cina. Ar trebui sa tii cont de asta pentru masa de pranz daca asta iti doresti. Asadar, evita consumul de alcool pentru ca te deshidrateaza si iti va da un somn agitat.
  3. Cu 2 ore inainte de somn evita sa mai faci miscare. De aceea se spune uneori ca te ingrasi de la mancarea seara, pentru ca nu mai faci miscare seara. Insa, tine cont de nevoia de a avea un ritm domol daca se poate spune astfel pentru a-ti induce starea de somn.
  4. Cu o ora inainte de somn prefera sa consumi un ceai sau o cana cu lapte pentru ca astfel de lichide iti dau senzatia de calm si te linistesc. Sunt considerate a fi cele care te sedeaza usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *