Rodiile, fructul dragostei plin de savoare

Se spune ca rodia este fructul dragostei. Pe cat insa de sugestiv in acest sens nu la fel de popular este cand vine vorba de consum. Un gust dulce acrisor, cu un gust divin insa gusturile nu se discuta. Ce beneficii aduce insa consumul de rodie depaseste ceea ce stiai.

Despre rodie in detaliu

Rodia este indicata ca si consum pentru a preveni imbatranirea precoce. Chiar si cand vine vorba de boli precum Alzheimer-ul rodia este indicata ca si consum. Contine antioxidanti ce fac ca procesul de imbatranire sa se instaleze mai tarziu.

In ceea ce priveste continutul de vitamine rodia nu este mai prejos. De la citamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, la minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier rodia este un complex de care avem nevoie zilnic. Din aceeasi categorie se inscrie si acidul folic care se indica mai ales pentru femeile insarcintate.

Datorita gustului sau creste apetitul. Poate fi in acest sens un bun remediu pentru cei cu probleme. Dar nu sunt de neglijat nici cei cu probleme de inima avand in vedere ca rodia imbunatateste circulatia. Totodata detoxifica si ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor din organism.

Stiai ca rodia contine fibre? Asta face ca sistemul tau digestiv sa aiba de castigat. Mai mult decat atat, cu un continut ridicat de vitamina C acest fruct ajuta si imunitatea, avand 40% din cantitatea de vitamina C de care avem nevoie zilnic.

Ce ar mai lipsi de la acest fruct? Ajuta si cand vine vorba de inflamatii, dureri in gat spre exemplu. Iata cate motive poti avea sa consumi mai des rodia. Desi in randul fructelor nu este tocmai cel mai ales fruct si pentru ca decojirea nu este atat de simpla rodia poate fi adaugata in diverse mancaruri, chiar si in sosuri, deserturi si nu numai.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *