Sa ne intoarcem la natura

Bunicii nostri obisnuiau sa isi prepare medicamente si leacuri pentru diverse afectiuni pentru ca de voie, de nevoie nu aveau cum sa se trateze. In timp medicina a avansat insa am devenit dependenti de pastile. De orice fel; chiar si cand cea mai banala raceala ne loveste dam fuga la raionul de pastile si in unele cazuri si mai grav, la antibiotice. Ar fi cazul sa ne intoarcem la natura, sa ne ajutam organismul sa isi rezolve singur problemele. Tratamentele naturiste sunt  sanatate din plante de care ar trebui sa beneficiam si spre care ar trebui sa ne orientam.

Plantele minune

Merisoarele spre exemplu fac parte din clasa fructelor de padure bogate in vitamine, in special cand vine vorba de vitamina C. Un bun antioxidant, regleaza tranzitul intestinal, merisoarele sunt mandre posesoare de provitamina A, vitaminele B1, B2 si C si saruri minerale.

Afinele sunt si ele bogate in vitamine, recomandate in special pentru curele de detoxifiere si pentru cei care doresc sa tina la distanta semnele de imbatranire. Cu vitaminele A, C, E afinele sunt cele care pot deveni un bun aliat pe termen lung pentru a preveni boli precum cancerul sau Alzeihmerul.

Fructele Goji. La fel de bogate in surse principale pentru ca organismul sa functioneze bine au nu mai putin de 21 de minerale printre care zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu si multe altele. O cantitate mult mai mare de vitamina C decat orice alt fruct goji sunt si un sprijin pentru sistemul imunitar deficitar.

O astfel de lista poate continua cu mult peste acele plante populare pe care le stim de la parinti, bunici. Galbenele, tataneasa si asa mai departe se completeaza cu mosmonul, cu goji de asemenea. Optiuni sunt insa trebuie sa avem acea disponibilitate de a da importanta cuvenita plantelor. Sanatatea vine de la ele daca stim cum sa le folosim si cand. Stiai spre exemplu ca in cazul unor boli este necesar de fapt sa oferi organismului doar un impuls in a se reface? Acesta are un sistem imunitar menit sa lupte cu bolile insa uneori are nevoie doar de un ajutor. In schimb apelam tot mai des la medicamente care sa lucreze acolo unde trebuie insa care ne vor face imuni la efectul lor in timp si mai cu seama ne vor schimba ritmul organismului astfel incat si cea mai banala raceala sau gripa de sezon sa fie mai greu de tratat ulterior pentru ca organismul isi asteapta aliatul care sa faca totul in locul sistemului imunitar.

Ceea ce ni se pare simplu si accesibil la inceput se intoarce impotriva noastra. Plantele insa sunt un bun aliat ce ofera organismului surse naturale de sanatate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *