Salveaza bani – greseli pe care le faci cu bugetul

Crezand ca iti reduci din cheltuieli faci anumiti pasi pe care ii crezi cu beneficii. De fapt nici nu stii cat gresesti. Analizand detasat si cu amanunte iti dai seama ca totul este in zadar. Asa ca daca intentia este cu adevarat aceea de a face reduceri de buget atunci tine seama de anumite aspecte:

  • Nu cumpara nimic la reducere. Aici este o intreaga poveste, despre faptul ca iti achizitionezi ceva ieftin ce oricum nu va dura prea mult. Mai apoi este pura amagire cand te pacalesti sa cumperi ceea ce in fapt nu prea ai avea nevoie. Asa ca evita ceea ce inseamna acest episod daca nu ai in gand o lista completa despre ceea ce real ai avea nevoie.
  • Nu da bani cu imprumut. Si nu tine de ceea ce inseamna zgarcenie ci de ceea ce inseamna atentie la buget. Crezand ca vei ajuta ajungi de fapt in punctul in care iti prioritizezi altfel banii.
  • Sa stai in chirie vs. sa detii o casa/spatiu de locuit. Ai crede ca fiind proprietar ai marele avantaj de a nu plati lunar o suma in plus pe chirie. Insa daca ne gandim mai bine de fapt se pare ca invers este mai avantajos asta pentru ca stand in chirie nu vei mai plati pentru orice tip de stricaciune, reparatii, impozite. Platesti chirie si atat! Insa se pare ca in randul romanilor exista o slabiciune pentru ideea de a fi proprietar.
  • Cumperi fara masura. Se spune ca nu ar trebui sa mergi la cumparaturi cand esti infometata pentru ca asa vei avea tendinta de a alege orice ar fi in jurul tau si implicit cumperi ceea ce real nu ai nevoie. Asa ca detasandu-te de asta mai bine pleaca cu o lista de acasa.

Sa cheltui banii este atat de usor doar ca sa ii faci pare mai greu asa ca mai bine tine cont de orice modalitate de a pastra banii mai mult timp in buzunarele tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *