Scapa de sentimentul ca nu esti suficient de bun

Ai o afacere de succes. Esti considerat de toti ceilalti precum o persoana inteligenta, capabila, la care pot sa apeleze oricand. Totusi in timpul noptii sau pe parcursul zilei incepe sa te macine gandul ca toti ceilalti vor realiza ca este doar de fatada.

Unele persoane de succes considera ca sunt doar norocoase, ca au fost la timpul si locul potrivit si de aceea sunt alese pentru un anume job sau rol. Altii considera, in sinea lor, ca au pacalit pe toata lumea, ca au reusit sa ii faca pe ceilalti sa creada ca sunt mai destepti si mai capabili decat sunt de fapt. Daca asta te descrie si pe tine, si ai acel sentiment ca nu esti suficient de bun pentru rolul pe care il indeplinesti, iata in continuare cateva sfaturi ce te pot ajuta sa scapi de aceste ganduri.

  • Constientizeaza ceea ce gandesti, realizeaza ca sunt doar niste ganduri negative care iti afecteaza increderea in sine.
  • Respira adanc de trei ori cand incep sa iti apara in minte aceste ganduri.
  • Concentreaza-te pe respiratie, numara secundele necesare fiecarei inhalari si expirari, asculta si analizeaza sunetele din jurul tau. Fie ca iti contorizezi respiratiile, fie ca asculti, gandurile negative nu vor mai avea loc in mintea ta.
  • Intelege diferenta intre gandurile negative si realitate. Fa o lista cu ceea ce ai realizat, pe de o parte, in rezolvarea unei anumite sarcina si fa si o a doua lista cu oamenii din echipa care au ajutat ca sarcina sa fie indeplinita cu succes.
  • Exerseaza diverse posibile raspunsuri care te recompenseaza, insa nu uita si de cei ce te-au ajutat; ex: “Multumesc. Sunt mandru de ceea ce am reusit sa realizez, avand alaturi de mine o echipa extraordinara.”
  • Inlocuieste aceste ganduri negative exersand un monolog pozitiv; ex: “M-am dovedit capabil sa…”, “M-am pregatit pentru … si am reusit …” etc.

Repetarea acestor pasi iti vor demonta cu incetul gandurile negative si te vor obisnui sa gandesti pozitiv. Teama de a nu fi considerat un impostor poate fi o adevarata provocare, iar folosirea acestor pasi pentru a elimina gandurile negative te vor ajuta sa ai o abordare mai pozitiva si sa te bucuri de binemeritatul tau succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *