Scarlett Johansson si controversata reclama SodaStream

Vedetele isi vand imaginea si castiga din asta; nu mai este un secret ca un truc al marketing-ului este sa te bazezi pe oameni influenti. Dar pentru a gestiona imaginea vedeta in cauza isi asuma corelarea ce se face cu reclama in sine. Asta face ca Scarlett Johansson sa fie cenzurata in cadrul evenimentului “Super Bowl”. Reclama pentru care a devenit imaginea de prezentare este se pare un atac direct catre marci de renume pe piata de bauturi carbogazoase.

SodaStream este marca care produce bauturi carbogazoase sub o forma unica pe piata; se pare ca de fapt consumatorul isi poate face singur bautura dupa bunul plac, dupa gust. Se doreste o forma ecologica si departe de ceea ce marea majoritate a bauturilor de acest gen contin, prea multe e-uri, prea multi conservanti. Si pentru ca un produs bun nu este cu valoare pe piata daca nu se promoveaza cum trebuie imaginea actritei Scarlet a fost ideea cea mai buna.

Nimic iesit din comun cel putin pana acum. Insa se pare ca un mesaj cu tinta directa fata de competitorii pietei a fost motivul pentru care reclama in care Scarlet apare va fi cenzurata. Asta pentru ca la un moment dat aceasta are o replica de genul “Sorry Pepsi and Cola!”. Pana la urma trebuie sa vii cu ceva nou pe piata si sa spui de ce ar alege consumatorul varianta ta. Cum sa spulberi nume mari de pe piata? Exact astfel au gandit si cei care au realizat acest produs, in plus aducand in prim plan ideea ca fara promovare sexy un produs bun nu este luat in seama. Insa un astfel de “atac” a fost pedepsit ca atare.

Desi nu este singurul caz de acest gen totul a fost fara perdea. Sunt alte si alte reclame de produse cand in incercarea de a face o nota comparativa se aduce o imagine a produsului competitorului. Insa doar sugestiv, nu direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *