Schimbari cand te indragostesti

Se spune ca orice perioada din viata ta are anumite caracteristici si in functie de ceea ce ti se intampla vine si o reactie din partea corpului tau. Iar cand vine vorba de perioada in care esti indragostit exista o serie de schimbari pe care nici nu le iei in considerare sau pur si simplu nu iti dai seama de asta.

Iata ce ti se intampla cand esti indragostit:

  1. Vocea ti se subtiaza. Asta se observa cel mai adesea in cazul femeilor cand starea euforica in care se afla le face sa fie mai pisicoase chiar daca asta nu se intampla in mod normal.
  2. Creierul functioneaza la un nivel inalt. Se pare ca studiile au scos  la iveala faptul ca in momentul in care esti indragostit creierul este activat in cele 12 centre ale sale.
  3. Ritmul cardiac incepe sa scada desi nu iti dai seama de asta caci senzatia este aceea ca iti iese din piept efectiv. De fapt se incetineste ritmul si tensiunea scade.
  4. Nu mai ai acelasi nivel de concentrare si nu degeaba se spune ca te simti ca si plutind in aer, cu mintea departe.
  5. Scapi de dureri. Intr-o astfel de perioada nu mai ai aceeasi sensibilitate la durere asa ca receptorii nu mai transmit informatia la creier. Asta pentru ca se contracareaza totul cu explozia de oxitocina din organism.
  6. Hormonii incep sa alerge la propriu astfel ca memoria pe termen scurt este afectata. Se prea poate sa uiti anumite detalii, sa nu mai tii minte unde si ce ai pus. Insa efectul este si el de scurta durata.
  7. Latura geloasa este cea care se dezvolta din ce in ce mai mult. Desi tine si de autocontrol si de fiecare in parte nu este exclus sa experimentezi si ceea ce tine de acest aspect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *