Secrete din bucatarie

De fiecare data cand mergi la un restaurant ar trebui sa te gandesti ce se intampla dincolo de usile bucatariilor. De fapt de acolo vine mancarea savuroasa sau nu prea. Inselati de gust uitam poate sa calculam nota de plata si nu este exclus sa platim de fapt mai mult fara sa ne dam seama. Si nu este singurul mod prin care restaurantele ne pacalesc.

  • Specialitatea casei sau ceea ce bucatarul stie sa faca cel mai bine este de cele mai multe ori departe de adevar. Asta pentru ca mai mult se incurajeaza vanzarea unor feluri de mancare ce poate mai scumpe pe lista in mod nomal se vand mai greu. Iar cand vei auzi de mancaruri facute in casa sau ingrediente naturale nu te gandi ca asta inseamna ca bucataria este locul in care toate minunile se intampla.
  • Apa plata cu lamaie? Poate ca doresti sa te mai gandesti cu privire la bautura. Asta pentru ca feliile de lamaie ce se servesc se taie de cele mai multe ori fara sa fie spalate, trec prin varii maini pana cand sa fie consumate la masa. Acestea ajung sa fie foarte contaminate cu bacterii.
  • Desi suna anormal servirea intr-un restaurant in care sunt putini clienti este mai proasta decat atunci cand resutaurantul este plin. Asta pentru ca intre ei ospatarii si personalul unui restaurant tinde sa stea la barfe si sas petreaca timp intre ei ceea ce face ca in momentul in care localul este mai lejer sa nu se streseze pentru calitatea serviciilor.

De asemenea se pare ca timpul de asteptare este unul fictiv. Asta pentru a aduce un plus in aprecierea clientilor fata de angajati cand se intampla ca mai repede decat se astepta sa ajunga la masa si nu in ultimul rand pentru a miza pe consumul de la bar pana cand mancarea este servita. Trucuri de marketing care desi par simple, banale sunt cele care ne guverneaza in restaurante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *