Secretul bunatatii mierii- de ce este bine sa consumi mierea de albine

Nu toata lumea crede ca mierea este buna. Si nu numai ca gust astfel ca ajunge sa fie usor subestimata. Ceea ce nu stiai despre ea este ca aduce numeroase beneficii pentru sanatate, ceea ce face ca indicatia nutritionistilor sa vizeze un consum frecvent de miere. De ce? Ai numeroase avantaje si motive pentru asta:

  1. Actioneaza ca si energizantul. Si este naturala deci ai toata increderea din acest punct de vedere. Uita de cafea sau dulciuri si consuma miere simpla sau dizolvata in apa.
  2. Mierea este buna ca si remediu pentru mahmureala. Iti place sa sarbatoresti, sa petreci si printre altele sa stropesti bunastarea ta cu alcool. Dar chinul de a doua zi iti aminteste ca nu mai poti sa faci asta. Efectele mahmurelii pot sa dureze daca nu stii sa actionezi cum trebuie. Si inca o data mierea isi arata beneficiile sale. Insa in acest caz ar trebui sa existe o oarecare schema sau strategie: consuma miere atat inainte cat si dupa petrecerea stropita cu alcool, de asemenea o mica portie in dimineata de dupa pentru a uita de efectele alcoolului.
  3. Mierea nu ingrasa asa cum o fac dulciurile. Asta pentru ca este un produs natural, cu zahar natural. Studiile au aratat ca exista o mare diferenta intre aceasta si modul in care organismul reactioneaza si absoarbe zaharul din produse fata de situatia in care concentratia aceasta este un extract natural.
  4. Mierea poate fi parte din bucataria ta ca si ingredient. Se stie ca bucutaria este interpretabila caci tine de gusturi astfel ca nu te sfii sa incerci tot felul de retete. Desi poate suna surprinzator mierea se poate transforma intr-un dressing delicios pentru diverse salate.

Si pentru ca niciun exces nu este bun ar trebui sa stii faptul ca mierea contine 64 de calorii per lingura. Insa o portie in fiecare zi nu strica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *