Sezonul arsurilor solare

Din dorinta si uneori din obsesia de a te bronza ajungi sa te expui la soare fara rezerve si sa te exfoliezi ulterior. Pielea are de suferit si pana cand sa te bronzezi atat de profund incat sa se imprime bronzul straturi de epiderma se vor exfolia. Iata cateva sfaturi de ingrijire cand te vei lovi de o astfel de situatie:

  1. Dusurile pe care trebuie sa le faci ar fimai bine sa fie mai reci. Pe langa faptul ca te racoresc vor limita exfolierea pielii si mai cu seama sa nu uitam ca ai nevoie ca pielea sa nu arata ca a unui sarpe.
  2. Nu sterge pielea agresand-o ci tamponeaza usor ca si cand trebuie doar sa inlaturi excesul de apa nu sa o usuci excesiv.
  3. Dupa dus foloseste o crema calmanta spre exemplu cea cu aloe care hidrateaza pialea si mai cu seama ca o va ajuta sa isi revina. Va limita exfolierea si va oferi un plus de ingrijire.
  4. Nu te scarpina. Unul din principiile pielii sanatoase vine din ideea ca nu trebuie sa o agresezi. Daca te vei scarpina cu siguranta ca vei favoriza in primul rand exfolierea la un nivel mai profund si in plus tine de posibilitatea de a ramane cu cicatrici. Cand ai senzatii de mancarimi opteaza pentru calmare cu comprese, de preferat cat mai reci.
  5. Refa pielea. Refacerea celulara este cheia pentru a incheia procesul de exfoliere si pentru a avea parte de o piele sanatoasa. Creme cu vitamina E sunt cheia in acest sens insa depinde totodata si de fiecare caz in parte.

Chiar daca acest proces este trecator sa nu uitam ca pielea tratata profund isi va reveni mai repede. Asa ca nu uita de hidratare, de apa pe care sa  o bei zilnic, in jur de 10 pahare pentru a fi la un nivel optim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *