Sfaturi de igiena pentru oricine

Practicarea unor sfaturi cu privire la sanatate este un lucru esential daca ne dorim sa fim lipsiti de infectii, microbi si bacterii in propriul ogranism. O buna igiena nu strica niciodata, incat este de preferat ca fiecare sa aiba grija de propria sa activitate de igienizare si curatare, care poate incepe cu spalarea mainilor de mai multe ori pe zi, pentru ca acestea sunt purtatoare de tot felul de microbi care pot fi transmisi in interiorul organismului si catre alte persoane.

Daca mainile nu sunt curate si atingi fata cu ele s-ar putea sa te infectezi pe tine si pe cei din jur, incat racerile sau gripele, precum si bolile infectioase par a fi raspandite prin contact direct mana-corp. Intr-un sondaj recent, 92% din populatia din Statele Unite a afirmat ca se spala in mod obligatoriu dupa folosirea toaletei, lucru care a evidentiat de fapt ca si aici au tendinta de a minti si de fapt doar 77% din ei au grija de igiena corporala a mainilor.

Spalatul pe maini in mod regulat poate ajuta si pe cei din jurul nostru prin controlul asupra raspandirii de germeni, precum si prin eliminarea murdariei. Chiar daca ne spalam pe maini, acestia pot persista in piele sau sub unghii, ceea ce le faciliteaza inmultirea.

Sapun obisnuit sau sapun antibacterian

Umezirea mainii trebuie sa fie primul pas in igiena mainilor, incat acestea trebuie sa fie udate cu apa din abundenta si apoi spalate cu sapun. Sapunul, indiferent de tipul sau va actiona corect atunci cand va spalati consistent pe maini, reusind sa fie si o forma interesanta de distractie. Un sapun nu trebuie sa fie antibacterian pentru a face o treaba buna, ci trebuie sa actioneze prin eliminarea de germeni si uciderea acestora.

De multe ori oamenii de stiinta s-au intrebat daca sapunurile antibacteriene sunt mai bune pentru prevenirea germenilor si a bolilor decat sapunurile obisnuite si au spus ca exista o oarecare ingrijorare pentru utilizarea pe scara larga a sapunurilor antibacteriene. Sapunurile obisnuite sunt rezistente la atacurile antibacteriene si nu usuca pielea, cum o fac cele antibacteriene.

Spalarea mainilor trebuie sa dureze aproximativ 15-20 de secunde si sa fie realizata cu atentie,  prin miscari de rotatie, inainte si inapoi, cu degetele impreunate la mana dreapta peste palma stanga si invers. Pentru uscare, se foloseste un prosop din bumbac, iar daca sunteti intr-un mediu public, atunci utilizati prosoape de unica folosinta,  care pot fi cele mai bune daca le cumparati pe acele prosoape hartie online cu o mai mare arie de aplicabilitate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *