Sfaturi pentru frigurosi

O data ce iarna se instaleaza iti scoti furioasa din dulap toate hainele groase. Uneori insa nici acestea nu sunt de ajuns cand frigul pune stapanire pe tine. Spui ca ai un frig in oase, ca asa este firea ta, ca esti sensibila. De fapt sunt si multe greseli pe care le faci fara sa iti dai seama. Ca asa am fost invatati, asa facea si bunica, mama spune intr-un fel si tu incerci sa acumulezi toate sfaturile doar doar scapi de tremurat. Ce nu faci bine?

  1. Bei totul de la cald la fierbinte. Caci cat de placuta este acea senzatie de caldura ce te inconjoara. Insa nu dureaza. Greseala este ca in momentul in care consumi bauturi calde organismul incepe sa transpire. Ori asta inseamna ritmul de a echilibra temperatura corpului. Dar pe timp de iarna nu avem nevoie de asa ceva. In plus racesti mult mai repede pentru ca ramai in cea stare de umezeala din haine.
  2. Esti singura. In cele din urma frigul este si o senzatie si cu cat reusesti sa te controlezi mai bine cu atat simti mai putin frigul. Lipsa unor relatii sociale poate accentua toate starile la modul negativ astfel ca nu este de mirare sa suporti mai greu frigul cand esti singura pe strada si invers cand ai companie.
  3. Tine de sex. Desi poate surprinzator un barbat rezista mai bine la frig decat o femeie. Acestia au mai multa masa musculara decat o femeie care compenseaza si ea cu mai mult tesut adipos. Dar pe timp de iarna asta nu le ajuta.
  4. Consumul de alcool este si el frecvent considerat a fi un plus pentru senzatia de caldura. Si asa si ramane, o senzatie trecatoare. Intr-o oarecare masura este normal ca extremitatile sa fie reci caci fluxul sanguins e concentreaza pe organele interne. Ori daca bei alcool duci pana la urma la pierderea caldurii din organism.

Total pe dos a ceea ce stiam sa fii friguros este de fapt o situatie adesea corelata cu conceptii si practici gresite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *