Simbolistica inelului de nunta

De cand suntem copii avem in minte o nunta perfecta, o declaratie de dragoste si implicit inelul de nunta pe care il vom purta pe deget o viata, incat atunci cand suntem deja maturi si facem pasul casatoriei ajungem sa nu mai credem in ceea ce credeam candva, mai ales pentru ca timpul a fost cel care a combatut unele mituri cu si despre casatorie.

Inelul de nunta trebuie sa reprezinte cea mai importanta dezvaluire din viata unui cuplu si implicit declaratia de dragoste eterna, urmata de planurile de familie si de dezvoltare personala.

Cei mai multi barbati ajung sa fie implicati intr-o relatie, ajung sa se casatoreasca si in cele din urma sa poarte inelul de nunta, dupa care sa renuntte la el. Cele mai banale scuze pentru care barbatii renunta la purtarea verighetei sunt:

  • barbatii sunt uituci;
  • verigheta este un simbol al devotamentului;
  • verigheta le cauzeaza probleme de sanatat;
  • nu se potriveste cu domeniul lor de activitate;
  • este impotriva unor credinte personale;
  • nu le plac bijuteriile de nici un fel;
  • nu considera o necesitate a reliefa ca sunt intr-o relatie.

Poate ca femeile gasesc aceste scuze inacceptabile, dar nu vor fi de acord cu ele. Chiar si unii dintre cei mai mari actori au renuntat la a mai purta verigheta pentru ca nu isi doreau ca fanii sau alte persoane sa afle atat de multe detalii personale despre viata lor, incat nici cei mai buni prieteni nu au stiut ca acestia sunt casatoriti.

Poate ca unii barbati considera ca a fi intr-o casatorie inseamna sa simti, sa gandesti si sa vezi cu sufletul, nu sa lasi pe altii din exterior sa iti vada sufletul. Ce se intampla in viata personala a fiecarui barbat trebuie sa ramana acolo, incat el sa fie cel care stie ce simbol are pentru sine verigheta, considerata simbolul iubirii eterne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *