Somnul si kilogramele

Exista o legatura intre somn si greutatea unei persoane? Ai tinde sa crezi ca fiind cu cateva kilograme in plus o persoana ar dori sa doarma mai mult, sa intervina ideea de lene, de a inlocui miscarea cu sedentarismul si somnul. Desi o oarecare legatura intre orele de somn mai putin si cresterea numarului celor care sufera de obezitate se constatase nu se gasea un raspuns clar. In urma unui studiu recent acest lucru a devenit mai clar.

In primul rand o alimentatie corecta sta la baza unui somn linistit. Asta pentru ca digestia nu are de suferit si somnul nu este deranjat de diverse probleme corelate cu stomacul. S-a constatat ca cei care au probleme cu somnul aleg de obicei produse alimentare cu un continut ridicat de calorii. Mai mult decat atat, desi ai putea crede ca lipsa de somn ar putea duce la pierderea in greutate caci nu ajungi sa dormi suficient, intervine epuizarea si implicit vei slabi in cazul unor persoane se intampla exact pe dos si asta pentru ca iti dai peste cap ritmul si se produce un dezechilibru de unde si o tendinta de ingrasare. Este oarecum o asemenare cu cei care se ingrasa din cauza stresului, acolo unde multi slabesc.

Studiul a vizat 23 de persoane care au fost practic “studiate” atat intr-o perioada in care s-au odihnit si contrariul, atunci cand au avut o lipsa de somn. Insa insomnia sau pana sa se puna acest diagnostic vine cu o serie de factori ce o pot influenta. De la stres si pana la ritmul vietii de zi cu zi fiecare element ar putea fi ceea ce influenteaza modul in care ne odihnim. Pur si simplu ar putea fi vorba de o zi stresanta si numai gandul in sine sa aduca o neliniste; ar putea fi o masa copioasa si nu numai.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *