Starea de bine si incaperile bine ventilate

Stiai ca de fapt nu racesti de la aerul rece pentru ca ai deschis geamul sa aerisesti? Mai degraba se intampla sa ai mai multe sanse de a raci pentru ca respiri acelasi aer de fiecare data, intr0un mediu inchis. Sa aerisesti camera conteaza mai mult decat crezi. Asa se face ca aerul proaspat iti da si o stare de bine.

Cand nu ai aer proaspat intr-o incapere nici creierul nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Si asta pentru ca nu ai acel nivel de oxigen care sa permita organismului tau sa functioneze la cote optime. Oricum ar fi conteaza sa aerisesti si sa traiesti intr-un mediu total ventilat frecvent. Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca ai o casa cu aer proaspat:

  1. Nu permite fumatul in interior. Fumatul pasiv este la fel de grav ca si cand ai face asta cu voia ta. Si mai ales pentru copii este un pericol real. Nu te lasa pacalita de faptul ca a deschide greamul iti asigura suficient aer proaspat caci mirosul va dainui in tesaturi, ca suprafata pentru pereti si asa mai departe. Evita ca acest obicei sa se intample in casa ta.
  2. Procura un aparat de detactare a monoxodului de carbon. Si clar asigura-te ca acesta functioneaza caci ar putea exista scurgeri de care sa nu stii.
  3. Compusi organici volatili- ai auzit de acestia de la vopsele cu siguranta. Este de dorit sa folosesti o vopsea cu un nivel scazut de astfel de compusi si in plus sa tii cont de faptul ca nu este bine sa traiesti intr-un mediu proaspat vopsit. Chiar si cand mirosul a disparut exista prezenta acelor compusi ce ar putea dauna nivelului corect de aer proaspat in casa.

Nu in cele din urma conteaza aparatele de aer conditionat si cum se poate reduce nivelul de umiditate dintr-o incapere de vreme ce astfel de situatii ar putea creste nivelul de praf si nu numai in casa ta. Sunt lucruri aparent banale insa care te pot afecta in timp.

 

1 thought on “Starea de bine si incaperile bine ventilate

  • Daca intr-adevar iti doresti o locuinta bine ventilata, cu un mediu placut, iti recomand sa alegi si experti. Pe mine m-au ajutat cei de la Maurer Residence sa imi aleg apartamentul si am platit chiar un pret foarte bun. Ii recomand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *