Statul pe scaun si problemele asociate

Muncim in fiecare zi cel putin cate 6 ore. Tot acest program inseamna pentru multi munca la birou, stand pe scaun, in fata unui calculator. Este o definitie destul de comuna insa in egala masura una care aduce se pare o serie de probleme. Nu te-ai fi gandit sa auzi ca statul pe scaun impune atat de multe situatii problematice si totusi…

Statul pe scaun – stiai ca

Stand pe scaun ritmul organismului tau tinde sa incetineasca. Nu mai exista acelasi flux de oxigen care se transporta, ai o stare de somnolenta si circulatia nu mai este la un nivel optim. In astfel de conditii este clar ca vei avea o stare de somn si lipsa de energie nu te lasa sa muncesti cu spor. Ba mai mult decat atat, acelasi obicei este cel care iti afecteaza si postura corpului. Intervin dureri de spate, picioare, chiar si de ochi.

Cum poti schimba aceasta situatie? Specialistii spun ca un caz ideal este definit de o schimbare de program. Daca 4 ore stai pe scaun atunci alte 4 ar trebui sa le muncesti stand in picioare, pentru a echilibra balanta de efecte ale unei singure posturi. Se poate? Nu prea. Asa ca mergi mai departe de atat. Desigur, un mod facil de a rezolva situatia pe termen lung inseamna nevoia de sport. Asa ca pentru fiecare zi de munca stand pe scaun compenseaza cu cel putin 20 de minute de activitate sportiva. Poti chiar combina utilul cu placutul astfel ca drumul spre munca si inapoi il poti face pe jos.

Dar toate pleaca de la aceeasi sursa si anume statul pe scaun. Asa ca trebuie sa ai in vedere si faptul ca scaunul sa fie cel calitativ. Cu functii care sa te avantajeze, cu spatar inalt si sustinere pentru intreg corpul. Stiai ca daca nu ai un scaun cu spatar corespunzator vei avea tendinta de a sta tot mai aproape de un monitor, aplecat in fata? O astfel de postura este clar una gresita din punct de vedere fizic.

Pentru ca ai nevoie de un grad sporit de confort tine cont de tipul de scaun pe care il achizitionezi. Nu te limita si gasesti aici online o sumedenie de surse pentru tipul de scaun. Alege unul potrivit si cat mai comod indiferent de cate ore petreci folosindu-l. Nici macar nu trebuie sa simti durere cand stai pe el pentru ca asta te-ar chinui si mai mult si ti-ar face ziua de munca una groaznica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *