Stigmatizarea musulmanilor

Daca privim la scara larga, actele de terorism care au avut loc in intreaga lume au fost asociate tot timpul cu populatia musulmana. Rezultatul? Stigmatizarea musulmanilor- care poate avea un impact incredibil de mare asupra sanatatii lor mintale.

Urmarile atacurilor de la Paris care au avut loc recent au alimentat ura impotriva comunitatii musulmane. Tendinta mediei sociale este aceea de a generaliza faptul ca religia islamica este sursa actelor de terorism astfel ca se ajunge la o critica aspra asupra musulmanilor. In tarile occidentale si mai ales in Europa, chiar si musulmanii inregistrati locali sunt tratati cu dispret. Avand in vedere toate aceste lucruri, se pare ca comunitatile musulmane sufera de o noua problema: bolile mintale.

Tarile islamaice s-au confruntat permanent cu razboaiele civile sau cele extra-teritoriale impotriva vestului si, mai ales, a Statelor Unite. Ei bine, acest lucru inseamna ca refugiatii din cauza razboiului ajung sa cerseasca ajutor din partea altor state. Chiar daca au reusit sa supravietuiasca razboiului, acestia prezinta tulburari de stres post traumatic, iar adaugand faptul ca acest lucru se datoreaza societatilor non-musulmane, starea lor mintala devine tot mai slaba.

Asadar, se ajunge la o criza de identitate. Chiar si copii sau femeile nu au scapare in ceea ce priveste comportamentul de rasa. Abuzurile verbale si fizice sunt aplicate in situatia lor, iar opiniile sociale contribuie la o reputatie proasta a acestora. In ultimii 30 de ani, aproape 1 milion de musulmani au fost ucisi in Statele Unite.

ISIS profita de instabilitatea emotionala pentru a recruta membri

Avand in vedere toate aceste lucruri, musulmanii devin un target vulnerabil ai grupurilor teroriste. ISIS este una din cele mai cunoscute grupari care recruteaza musulmani ca si membri ai gruparii. Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca musulmanii sunt deja instabili emotional, fiind mai usor de manipulat si influentat, ajungandu-se, in final, ca acestia sa fie si acele persoane care se omoara de dragul lui Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *