Stii ce mananci?

Etichetele produselor pe care le cumperi sunt pline de termeni pe care nu ii intelegi. Sub nume pompoase insa care sa indice clar ca este vorba de compusi departe de a fi naturali. Ai fi ingrozit sa afli ce mananci in conditiile in care astfel de termeni ca si adaos in alimente sunt trecute cu numele stiintific.

Spre exemplu sulfatul de amoniu. Folosit pentru a intensifica aroma, cu un gust usor sarat il consumi zilnic si asta pentru ca se afla intr-un produs alimentar de zi cu zi, in paine ca prim exemplu.

Antigelul. Trecut pe listele de ingrediente a produselor sub denumirea de glicol propilen antigelul este parte din reteta multor produse. Printre cele mai populare sunt berea, savoarea barbatilor in special pe timp de vara. Sau dressing-ul pentru salate, bauturi racoritoare. Pana si unele condimente pe care le cumperi vor contine antigel.

Parul de natura umana. Suna scarbos si desi nu se foloseste ca atare un compus din acesta numit  L-cysteine este parte din reteta unor produse adaugat cu scopul de a face acele produse mai pufoase. Si mai oribil este faptul ca in unele cazuri este folosit parul de animale sau penele de rata.

Algele marine sunt si ele parte din unele retete. Si desi numai cu gandul la ele ti se face rau iata ca le consumi indirect. Acestea sunt folosite ca si agent de ingrosare in special pentru preparatele din carne sau pentru lactate.

Poate ca mai putin ciudat este ca zaharul se face din oase de vita caci pentru reteta de guma se foloseste lanolina, o secretie a oilor pentru a-si pastra lana moale. Si daca iaurtul cu fructe il consideri natural te inseli din nou caci acea culoare rosiatica crezuta a fi de la capsuni se datoreaza extractului dintr-un tip de gandac.

Departe de a fi naturale in necunostinta de cauza consumi astfel de produse zilnic. Dar stii ce consumi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *