Stresul si ineficienta

De multe ori te gandesti cum sa salvezi din timp insa in incercarea de a fi mai productiv te gasesti de fapt mai stresat si mai ineficient. Nu degeaba se spune ca graba strica treaba caci facand totul intr-o fuga totala ajungi sa iti complici munca decat sa ti-o usurezi. Nu munci mult si greu ci mult si inteligent. Cam asa s-ar traduce nevoia de a scapa de stres si de a face lucrurile in mod eficient.

Motive de stres

Mananci la birou, in fata calculatorului. Astfel crezi ca nu vei pierde timp cu pauza de masa si imbini utilul cu placutul. De fapt asta te va stresa mai mult decat crezi. Ora de  masa ar trebui respectata ca la carte caci altfel iti induci singur ideea ca esti acaparat de treaba si devii mai stresat. Ajungi sa iti afectezi si sistemul digestiv caci din graba nu mai mesteci cum trebuie, soliciti mai mult decat normal stomacul si in plus nu ii oferi timpul necesar pentru digestie.

Organismul tau are nevoie de o pauza pentru a fi productiv si cand asta nu se intampla nu degeaba apar stari apatice cand nu mai poti tine pasul cu munca.

Un alt motiv de stres este acela de a te gandi intens la ce urmeaza. In capul tau se deruleaza ca la o partida de sah urmatoarea miscare si ce urmari aduce. Desi este o forma de a gandi rational care este cea mai buna decizie te vei stresa prea mult cu gandul la viitor, uitand ce ai de facut la acest moment. Traieste mai intai prezentul si mai apoi viitorul.

Si nu in cele din urma devii si mai stresat cand incepi sa refuzi oferte de socializare. Nu iesi in oras, nu ai chef de club pentru ca ai treaba. Ori din nou, o pauza este ceea ce ai nevoie din cand in cand pentru a putea munci cu spor. Nu lasa pe maine ce poti face astazi spune o vorba insa lasa pe maine ce nu e urgent pentru a te bucura de viata! Cam greu sa mentii un echilibru, nu-i asa?!

1 thought on “Stresul si ineficienta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *