Subconstientul vorbeste pentru noi

Probabil ca cei mai multi dintre noi ne-am confruntat cu diferite situatii si probleme in care am uitat unele din cele mai urate amintiri, si acest lucru pentru ca subconstientul lucreaza pentru noi intr-o maniera pe care nici nu am putea sa o explicam in cuvinte.

Unele dintre cele mai multe actiuni pe care subconstientul nostru le executa sunt cele care privesc memoria si actiunile pe care le-am facut, astfel incat in mod automat ne este indusa o stare de amnezie temporala, pentru a nu ne supune unor procese mai grele si mai complicate, care necesita rememorare si retranscrierea starilor si sentimentelor in care ne-am aflat in anumite circumstante.

Subconstientul vorbeste pentru noi

Atunci cand am trecut printr-o situatie de criza, un accident sau am pierdut o persoana din viata noastra si am indurat cele mai crancene suferinte, creierul nostru incearca sa nu isi aminteasca unele dintre aceste aspecte, pentru ca s-ar obosi si mai tare si nu ii este necesar sa isi ocupe memoria cu astfel de lucruri. Dar unele dintre aceste amintiri pot contine cele mai importante secvente din viata, de exemplu poate am trecut printr-un accident in care o persoana a decedat si suntem unii dintre acei martori care pot oferi informatii despre atacator sau criminal.

In acest caz, specialistii in criminalistica recomanda ca martorii sa fie supusi unui proces de hipnoza. Hipnoza sau hipnoterapia este utilizata ca mijloc de relaxare, in care concentrarea este intensa, incat atentia sa fie axata pe o singura stare de spirit, denumita si transa. Atentia persoanei este atat de concentrata pe cele mai sincere secvente si amintiri, incat orice altceva este blocat temporar in jurul persoanei, motiv pentru care hipnoza nlp creeaza o stare cu totul lejera si degajata sub indrumarea unui terapeur instruit pe motivare.

Privita din alt punct de vedere hipnoza nlp este o terapie motivationala pentru cei care au un o stima de sine scazuta, pentru cei care se simt complexati sau pentru cei care sunt lipsiti de putere si motivatie.

Tehnicile nlp care se aplica intr-o sedinta de terapie sunt cele care au la baza constientizarea si punerea in practica a unor scopuri sau teluri a celor care au curajul de a le transforma in realitate. Pentru cei mai multi pacienti, a-si construi o realitate proprie nu inseamna nimic altceva decat a lua cele mai bune modele din viata si a le aplica pe propria personalitate.

Bucura-te de satisfactiile vietii!

Schimbarea modului radical de a trai este o alta tehnica aplicata in cadrul acestor sedinte de hipnoza pentru ca “pacientii” sunt instruiti cum sa isi depaseasca limitele, cum sa se faca intelesi si cum sa inteleaga la randul lor, cum sa isi valorifice potentialul, cum sa se bucure de satisfactiile pe care le confera anumite proiecte sau actiuni, precum si sa se bucure cat se poate de simplu de aspectele vietii cotidiene.

Recunoscuta in intreaga lume ca un ghid de practici lingvistice, terapia nlp utilizeaza creierul, cuvintele si gesturile intr-o relatie dependenta, astfel incat fiecare sa isi masoare trairile, atitudinile si actiunile, pentru a-si controla in cel mai bun mod procesul de viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *