Sunt cumparaturile online intr-adevar mai ieftine?

Ce poate fi mai convenabil decat sa deschizi laptopul sau computerul, sa navighezi prin cateva site-uri de shopping si sa plasezi comanda? Comertul electronic a evoluat intr-atat incat acum poti cumpara aproape orice. Nu dureaza decat cateva minute si nici macar nu trebuie sa iesi din casa.

Mai ales in perioada sarbatorilor, lumea internetului devine un adevarat paradis pentru cumparaturi. Sunt disponibile oferte nu numai in magazine, dar si pe toate site-urile. Unele ofera la promotie livrarea gratuita, altele reduceri si discounturi de sezon. E o foarte buna cale de a economisi. Spre exemplu in cazul parfumurilor, pretul din magazin poate fi uneori chiar dublu fata de magazinele online. Pantofi si incaltaminte, la fel. Trebuie doar sa stii sa cauti, si vei avea produsul perfect la un pret imbatabil. Nu te lasa totusi luat de val, si nu ceda tentatiei de a cumpara ceva decat daca ai neaparata nevoie. In plus, cateva sfaturi care te vor ajuta sa previi adevarate dezastre urmate shoppingului online.

  • Intereseaza-te de taxele de returnare. Sunt mentionate in termenii si conditiile pe care adesea nu le mai citesti deloc inainte de a plasa comanda finala. Chiar daca site-ul promite returnarea banilor in cazul in care refuzi produsul, sau permite schimbul acestuia, uenori se percepe conform termenilor si conditiilor o taxa pentru acest serviciu.
  • Pastreaza o copie a facturii finale sau a chitantei, tiparita sau in format electronic, pentru a avea ulterior dovada platii.
  • Nu te lasa tentat de discounturi daca nu ai neaparata nevoie de produs. Aceasta regula se aplica si in momentul cand ai iesit la shopping in mall. Cedand tentatiilor, vei face o gaura care nu este necesara in buget.
  • De preferat este sa nu cumperi piese si produse de valoare mare de pe internet.
  • Atentie si la costurile de livrare inainte de a pune toate datele contului bancar. Un adevarat chilipir poate avea costuri de livrare care sa te dea pe spate.

Acestea ar fi cateva sfaturi pentru ca shoppingul online sa nu prezinte nici un risc. De asemenea recomandat este sa alegi modalitatea de plata in momentul livrarii, daca este posibil. In acest fel nu va trebui sa platesti inutil un produs care nu este conform cu ceea ce ai comandat.

Daca urmezi toti acesti pasi de siguranta, atunci da, intr-adevar, cumparaturile online vor fi un mare avantaj pentru bugetul tau; vei comanda tot din confortul locuintei, va fi livrat si nu vei mai avea batai de cap cu vizitarea magazinelor si compararea preturilor in diverse locatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *