Surprinzator: ce poti face cu banale servetele de masa

In orice bucatarie se regasesc si servetele. Sunt cele care absorb imediat un lichid, cu care te stergi pe maini, stergi in jurul tau si de deasupra le folosesti si la masa. Insa dincolo de banale intrebuintari sunt si altele pe care nu toata lumea le stie. Poti sa folosesti servetele din bucatarie ca solutie pentru:

  1. A refolosi zaharul brun. Spre deosebire de clasicul zahar acesta daca se intareste si retine umezeala este ca roca ce nu mai ai ce sa faci cu ea. Asadar, un servetel umed pus ca si capac intr-un borcan sau vas in care tii zaharul cu pricina. Umiditatea din acest servet se va trasnfera spre zahar si il va face util inca o data. Cel putin nu va fi pierdut.
  2. Sterge porumbul. Acea matase de pe porumb este cam greu de indepartat asa ca un simplu servetel ce il umezesti ar putea fi solutia de care ai nevoie.  Nici nu te-ai fi gandit la asta.
  3. Inghetare/decongelare. Sunt multi cei care considera ca painea inghetata este o modalitate de a conserva si de a economisi. Insa la astfel de procese se observa si o cantitate de apa care umezeste painea si ii transforma si gustul. Asa ca pastreaza-o chiar si cand o congelezi invelita in servetele de hartie pentru ca dupa decongelare excesul de apa sa fie absorbit in servetel si sa pastreze painea intacta.
  4. Inlocuieste filtrul de cafea prin folosirea unor servetele de hartie. Chiar daca nu ai parte de aceeasi calitate foloseste un strat mai gros din servetele si tot isi vor face treaba.
  5. Aceeasi metoda de a pastra umiditatea in servetel este si cea care iti va pastra foarte bine prospetimea ierburilor aromate. Chiar daca le vei tine intr-o punga de plastic ideal este si sa le invelesti in hartie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *