Sursa de energie din alimente- ce sa consumi sa te simti mai bine

Lipsa de energie este o situatie frecventa in randul tuturor. Din pacate insa nu se intampla numai la sfarsit de zi ci te urmareste si pe timpul zilei, daca nu fiind chiar cea care stapaneste diminetile. Unii apeleaza la cafea, altii la suplimente, unii isi cauta mai mult timp de odihna si oricat de benefica ar fi fiecare decizie in parte uneori nu poti sa urmezi acest curs.

Alimentatia joaca un rol important in nivelul de energie. Pe principiul “ce-am avut si ce-am pierdut” tine cont de alimente precum:

  • Popcorn. Un studiu releva faptul ca acesta este in randul copiilor sursa pentru energie. De fapt aduce cel mai inalt nivel de energie. Bogat in fibre si carbohidrati si sarac in calorii- cel putin cel simplu fara alte arome- popcornul este o gustare pe care sa te bazezi.
  • Fara cafea insa cu ciocolata. Gresit insa sa crezi ca orice tip de ciocolata este buna. Zaharul din aceasta isi face efectul de a veni cu o doza de energie insa numai de moment cat dureaza efectul alimentului. Astfel ca mai putin zahar, un continut mai mare de cacao are insa aceeasi compozitie de teobromina si cafeina care sa iti ofere energia de care ai nevoie, de durata.
  • Cand nivelul de magneziu din organism este unul scazut intervine oboseala si starea de nervozitate. Astfel ca migdalele aduc vitamina E si magneziu cat sa mentii un nivel optim de energie.
  • Cu acelasi efect de oboseala cand in organism nu este suficient fier legumele cu frunze verzi sunt la fel de importante pentru alimentatia sanatoasa. Bazeaza-te pe spanac spre exemplu.

In aceeasi lista de alimente care aduc un aport de energie se include si ouale, afinele sau cerealele integrale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *