Tips: cum sa iti faci viata la munca una mai usoara

Munca de zi cu zi ar putea fi nu numai stresanta ci si obositoare. Adauga la asta si un plus de stres din ceea ce concret faci sau prezente care te indigna si ai deja un tablou al unui loc de munca mai putin placut. Nu spune nimeni ca trebuie sa faci ceva cu forta asa ca de unde nu te simti bine pleci. Cu toate acestea ar putea fi doar o etapa si trebuie sa inveti sa gestionezi totul.

Te-ai gandit ca ai nevoie de pauza? Cand esti prea prin in munca pe care o faci uiti ca mai ai nevoie si de momente de pauza. Asta iti afecteaza ritmul si cel mai simplu truc este sa iti aduci aminte de o pauza si de exercitiile de respiratie. Acestea iti vor regla tensiunea si te vor face sa te eliberezi de un plus de stres.

Nu uita de umor. Pentru ca o gluma la un moment dat te destreseaza si ea nu uita sa zambesti. Nu uita ca ai motive sa faci asta asa ca pastreaza-te din punct de vedere al psihicului la un nivel mai bun. Adu-ti aminte de un banc si impartaseste-l cu cei din jur.

Se spune ca nu trebuie sa uiti de empatie. Faptul ca un coleg sau chiar seful tau tipa inseamna clar ca are o zi proasta si clar tine de nevoia de rezultate ce din pacate nu mai apar. Asa ca apeleaza la empatie, atingand acel prag de intelegere ca uneori avem si zile mai proaste.

Fii un model. Cand apelezi la corectitudine nu are nimeni ce sa iti reproseze. Asadar, tine cont ca vei fi platit pe mausra a ceea ce muncesti. Nu lasa lucrurile nerezolvate, gandeste-te la solutii si nu te lasa acaparat de reprosuri.

Control si autocontrol, o buna gestionare a starilor si emotiilor inseamna cheia pentru intreaga situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *